Nyheter
Logga - Sorbtech vattenrening

Nyheter

Ett år för reningsverket hos Räddningstjänsten i Storgöteborg

20180521

Vattenrening från Sorbtech hos Räddningstjänsten i Storgöteborg

Som vanligt har vi på Sorbtech Solutions AB varit flitiga och installerat många av våra produkter hos en rad olika kunder. När vi ser tillbaka på det senaste året finns det två stora jobb som vi är extra stolta över att kunna presentera.

Här handlar det då om installation av det reningsverk som gjordes hos Räddningstjänsten i Storgöteborg, samt den installation av reningsanläggning som gjordes under senare halvåret hos Ragnsells i Malmö.

Detta betyder att de stora företagen och kunderna ser oss som en trygg leverantör, vilket betyder att vi måste vara på rätt spår och erbjuda ett sortiment av effektiva produkter som det verkligen finns en efterfrågan på. När det gäller installationen av det reningsverk som idag befinner sig hos Räddningstjänsten i Storgöteborg används detta för att de skulle kunna tvätta sina kläder, stövlar och hjälmar samt slangar efter bränder.

Här har vi då med våra professionella och kvalitativa produkter sett till att skapa en lösning som följer de angovna lagar och förordningar för detta ändamål. Detta betyder att både vi och Räddningstjänsten i Storgöteborg idag värnar om miljön och att spara på energin samt naturtillgångarna. Detta är något du som driver ett företag också måste tänka på.

Kanske finns det anledning att kontakta oss för en konsultation.

Den reningsanläggning som installerades hos Ragnsells i Kallinge, är avsedd att fungera som ett polersteg efter att vattnet gått genom en oljeavskiljare.

Detta fungerar idag perfekt och kan räknas till en av de många jobb vi kan vara stola över att ha utfört. Här kan de nu tvätta sina bilar samt de fordon som används på Ragnsells, och vara säkra på att det avfallsvatten som finns efter detta både renas och återanvänds. Helt enkelt har naturen och våra energitillgångar återigen sparats för framtida behov.

Nya projekt under hösten 2018

20180613

Vi renar vattnet hos räddningstjänsten i Norrtälje under hösten 2018

Naturligtvis kommer vi hela tiden att ha nya projekt på gång.

Dock kommer detta aldrig betyda att vi inte har plats för ytterligare kunder som vill utnyttja våra tjänster. Vi ser helt enkelt till att alla de företag som vill står med möjligheterna att uppfylla de miljökrav som finns rörande utsläpp av avfallsvatten i naturen. Under hösten kommer vi redan att ha två nya projekt för att rena vatten i Norrtälje kommun.

Här handlar detta om två reningsverks som ska installeras på plats. Det ena reningsverket kommer att vara avsett för att användas tillsammans med biltvätt, medan det andra ska rena det vatten som blir avfallet av tvätt rörande kläder och slangar samt personlig utrustning.

Det handlar om Räddningstjänsten i Norrtälje kommun som du tidigare läst i vår blogg med nyheter och kanske redan förstått att det handlade om ytterligare en räddningstjänst.

Här kommer de nu att få två reningsverk som ser till att deras avfallsvatten renas innan det släpps ut i naturen. Det handlar naturligtvis om kompletta paket med oljeavskiljare, polersteg och vattenreningsverk. Här kommer de då att kunna tvätta sina bilar och fordon, och sedan rena vattnet från fordonstvätt innan utsläpp i naturen. Precis samma sak gäller deras utrustning och kläder. Här är de ett av de svenska företagen som insett hur viktigt det är att vara aktsam om vår miljö, vilket gör att de kan klassa sig som ett ansvarsfullt företag. Om du driver ett företag som har behov av biltvätt eller annan verksamhet som bedrivs med vatten som avfall, så kan du också bli en i gänget av de som tar ansvar för vår miljö. Det enda du behöver göra är att uppta en kontakt med oss på Sorbtech Solutions AB, så ser vi över vilka behov du och ditt företag har av vattenrening.

Sävsjötvätten får miljöpris

20181123

Grattis till Sävsjötvätten som fått Myndighetsnämndens prestigfyllda miljöpris.

Vi på Sorbtech Solutions är stolta att vi fått äran att leverera ett reningsverk för biltvätten så att

dem uppfyller alla miljökrav. Vatten från biltvätt innehåller olja, tungmetaller, asfalt, däckrester och kemikalier som hantras av Sorbtech Solutions reningsverk före det hamnar i dagvattnet.

Vi vill samtidigt passa på att gratulera alla i Sävsjö med omnejd för att dem nu kan tvätta bilen på ett långsiktigt hållbart sätt. 

 

Ecobark - En del av Sorbtech
20190531

Vi kan med stor glädje och stolthet berätta att Ecobark sedan en tid tillbaka ingår i företaget Sorbtech.


Detta uppköp är ett steg i att kunna vara en totalleverantör inom vattenrening och sanering av förorenat vatten. I samband med uppköpet har vi även lyckats få med oss nyckelpersoner från Ecobark för att stärka kompetensen hos oss.

Köpet har gjort vi breddat vårt sortiment på främst absorbenter och länsar avsevärt och har idag hela Ecobarks sortiment hos oss.


För beställning skickar ni mail till info@sorbtech.se

Green Bunker länsor till Oljola

20190709

Vi fick än en gång äran att leverera Green Bunker länsor till Oljola.


Kunden använder dessa länsor vid bunkring av olja från och till deras fartyg som en förebyggande åtgärd om olyckan skulle vara framme och det blir spill i havet.

Green Bunker länsan är extra effektiv vid denna typ av arbeten då den kan hantera högre vågor på ett bättre sätt än en vanlig oljelänsa.


Denna länsa är ju självklart en lagervara som finns till beställning till samtliga av våra kunder. 

Önskar du information eller beställa produkter mailar du info@sorbtech.se 


2 reningsverk till räddningstjänsten i Norrtälje

20190822

Räddningstjänsten har än en gång gett oss förtroendet att få leverera reningsverk för att rena deras förorenade vatten från både kläd och fordonstvätt.

I juni levererade vi två reningsverk till Räddningstjänsten i Norrtälje som ska står på samma plats.

Den ena anläggningen är avsedd för deras fordonstvätt medans den andra är avsedd för deras tvätt av larmställ och masker.

Den stora utmaningen med just Räddningstjänstens larmkläder är den höga halten PFOS som kan påträffas där. Detta problem stötte vi på första gången under 2014 då vi installerade en reningsanläggning som ett pilotprojekt hos Räddningstjänsten Västra Frölunda i Göteborg.

Denna är fortfarande i drift och lämnar goda resultat som lever upp till dagens krav.

NYHETER

Nya installationer under 2019

Räddningstjänsten Norrtälje

Frendo Kungälv

                      Mullsjö Bilvård

                      Räddningstjänsten Ystad

                      Räddningstjänsten Lundby 

                      Gustavssons Buss

                      Holmgrens Jönköping

                      Elfcon ABAdress:

Sorbtech Solution AB

Bilgatan 3A

S 442 40 Kungälv

Sweden

OBS Ny adress fom.

2019-04-01

+46 (0)723 23 83 71

info@sorbtech.se

UNDRAR DU NÅGOT?

Har du frågor om våra produkter & tjänster, eller en specifik fråga om er vattenrening? Hör av dig!

Copyright © All Rights Reserved